Poptorsdag med KLoN, Saintway, Beat the Heart och Caravan Cult

22 maj, 2014 at 7:06 e m
KLoN

KLoN

KLoN – ”För högt/Hade du vart kvar”

Jonnie Holmberg mötte vi förut som trummis i Lilla Milo, som jag skrev om tidigare under våren. Tillsammans med Johannes Hansson bildar han producentduon KLoN, som jobbar efter konceptet att alla låtar sjungs av olika artister. Två låtar har de släppt så här långt, ”För högt” och ”Hade du vart kvar” vilka sjungs av Andrea Hatanmaa respektive Jonnie Holmberg själv. Det är en härlig mix av soul, funk och pop med ett lite nutida stuk på den första låten och den andra med lite mer retro-70-talsvibbar. Lyssna själv:

Saintway – ”It’s Over now”

Bröderna John och Adam Kristiansson från Lund bildar duon Saintway. De släppte sin debutsingel ”It’s Over Now” för några veckor sedan, som bjuder på välproducerad countrypop-doftande musik med snygga melodier och vacker stämsång.

Beat the Heart – ”Waiting For a Sequel” – EP

Bandet Beat the Heart stötte jag på några gånger förra året och deras ”Glebe Market” blev en favorit. De har en ny EP ute, ”Waiting For a Sequel” med storslagen, stämningsfull pop, som jag gärna spelar ett par spår från.

Caravan Cult – ”Escape the Looney Bin”

Här är ett par låtar från Caravan Cult’s debut-EP ”Escape the Looney Bin”. En skön melankoli i deras indiepop/rock, lite åt The National-hållet och en mycket bra debut.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •