Folktisdag med Mount David, Manifestet, Crying Day Care Choir och Joe Fiddle

20 maj, 2014 at 9:28 e m
Crying Day Care Choir

Crying Day Care Choir

Mount David – ”Do Almost Anything”

Om jag tyckte att Mount Davids första singel andades Van Morrison, så känns den andra singeln, ”Do Most Anything” mer som Simon & Garfunkel och CSN&Y. Inte dumt alls.

Manifestet – ”Hur det blev som det blev”

Jonas Carping har vi stött på förut som soloartist och i The Glade. Han har skapat ett nytt projekt, ”Manifestet” tillsammans med Martin Karlsson och släppt denna singel ”Hur det blev som det blev”, en låt som andas klassiskt folk-progg, men som kommer till uttryck som en kampsång i vår tid.

Crying Day Care Choir – ”Leave the Kingdom” – album

Crying Day Care Choir kom nyligen ut med sitt debutalbum. Ta fram filten och slå dig ner i gröngräset under en blå sommarhimmel så bjuds du på värme, blommor, fredstecken, leenden, allsång och gemenskap. Här är den första singeln och videon från albumet, ”Up & Away”:

Joe Fiddle – ”Where I’ll Spend My Years”

Joe Fiddle, eller Joe Nyström som han egentligen heter, kommer från Älvsbyn i Norrbotten, har levt som gatumusiker i både Dubrovniks gamla stad och vid piren i Santa Monica, men är nu tillbaka i Sverige och Umeå. Till hösten släpper han sin första platta ”Where I’ll Spend My Years”, och öppnar på förlåten med denna singel, ”Where I’ll Spend My Years”, en låt som andas Bob Dylan och Tallest Man On Earth.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •