Ny musik med Albert, Audio Fauna, The Mary Onettes och No Coda

17 april, 2014 at 4:01 e m
Albert

Albert

Albert – ”Albert” – album

När jag lyssnar på Malmöbandet Alberts debut-album är det svårt att tänka sig att bandet bara har funnits nåt år, än mindre att de spelade in allt på fyra dagar. Det känns så välproducerat, genomtänkt och med ett så moget sound och bra låtar att jag annars skulle gissat att det var ett band som hade några album bakom sig och som har hittat hem till precis hur de ska låta och uttrycka sig. Nu vet jag dock att några av dem har spelat tillsammans längre än så, bla då i bandet Since Our First Guitar som jag har skrivit om tidigare. Det är icke desto mindre en ruggigt bra platta, indierock, en avslappnad sådan lite i utkanterna av det som The National håller på med. Här är några låtar:

Audio Fauna

Johanna Kalén och Mari Kronlund bildar Audio Fauna, en duo de startade förra sommaren. Två spår har de ute nu, två riktigt bra låtar med folkinspirerad pop med en skön laddning i som liksom smyger sig på mig.

The Mary Onettes – ”Naive Dream”

För en dryg vecka sedan släppte The Mary Onettes sitt nya album ”Portico” och passade samtidigt på att släppa musikvideon till låten ”Naive Dream” från plattan. Det är bara att konstatera att bandet har haft ett fantastiskt bra musikår med två släppta album och högar med bra låtar. Bara att luta sig tillbaka, drömma sig bort och njuta.

No Coda – ”Heretic”

No Coda fortsätter raden med bra singlar, här med den nya ”Heretic”:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •