Indie, pop och jazz från Sigrin, Obsi och I Am Super Ape

7 april, 2014 at 5:54 e m
I Am Super Ape

I Am Super Ape

Sigrin – ”Million Dots” – album

Sigrin är Anna Hanssons soloprojekt och debutalbumet ”Million Dots” släpptes nyligen. Det är är ett album som rör sig nånstans mellan Americana-influerad singersongwriter-pop och indiepop, fullt med vackra melodier och en fin värme. Det är väl varierat både i arrangemangen och stämningen där hon balanserar mellan ljus och mörker. Mycket lyssningsvärt och en imponerande debut. Här är två låtar:

Obsi – ”She Turns Around”

Obsi är ett nytt band från Göteborg med medlemmar från Lo Fi Funk, Augustifamiljen, Lucknow Pact och Fibes Oh Fibes. ”She Turns Around” heter deras debutsingel, en låt som doftar en hel del bossa-jazz och en lite indie. Här är den i en video med material från Jiří Trnkas ”Ruka” och Eartha Kitts video för den turkiska folksången ”Uska Dara”.

I Am Super Ape – ”Animals”

Det var ett par år sedan jag skrev om I Am Super Ape från Malmö. Här är de iaf med denna nya färgsprakande singel och video, ”Animals”. Videon är gjord av Jakob Skote.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •