Heart-Sick Groans och Björns vänner är tillbaka samt en debut från Erik Christoffer

24 april, 2014 at 4:14 e m
Heart-Sick Groans

Heart-Sick Groans

Heart-Sick Groans – ”Black Hair Typography” -EP

Jag hade inte riktigt förstått hur mycket jag saknade att få ny musik från Heart-Sick Groans förrän jag lyssnade på deras nya, fyra låtar starka, EP ”Black Hair Typography”. För det var ett par år sedan jag hörde av dem, och sångaren Johan Brännström förklarar: ”We had to find out if there’s more to life than music. There isn’t.”
Det är en EP där jag känner igen mig, men samtidigt känns de än mer egna än tidigare i sin blandning av solig folkindiepop. Fyra ganska olika låtar där min personliga favorit varierar från lyssning till lyssning; det är som en härlig vårbakelse, söt och god, men som smakar lite olika beroende från vilket håll du äter den. Här är två låtar:

Björns vänner – ”Märker ni ingenting alls?” – EP

Malmöbandet Björns vänner hade en kort men kärnfull karriär från 2002 till 2005. I går gjorde de dock en comeback med en sprillans ny EP ”Märker ni ingenting alls”, en EP som tydligen är en förelöpare till ett nytt album som ska släppas i höst. Bandet ingick inte i min meny när det begav sig, men jag kan mycket väl förstå vurmen som många hade och fortfarande har för detta band med sin kompromisslösa rock och Rickard Schickes texter, när jag lyssnar på dessa nya låtar.

Erik Christoffer – ”Spanish Orange Trees”

Så en debut också, sånt gillas här på Meadowmusic som du kanske har märkt. Det är Erik Christoffer som har släppt låten ”Spanish Orange Trees”, en bitterljuv pianodriven ballad om ett äventyr i Spanien.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •