Från drömpop till rock med Dream Lake, Leppen, The Gloria Story och The Shy Lips

14 april, 2014 at 3:48 e m
The Shy Lips

The Shy Lips

Dream Lake

Dreamlake är en duo från Stockholm som består av Isabella Swärdstam och Niklas Willar Lidholm. I höstas kom de ut med sin debut-EP med fem låtar och för ett par veckor sedan släppte de videon till ”In The Lights” från samma EP. Drömpop kallar de sin musik för, en beskrivning som passar väl till deras melodiskt vackra, stort ljudande och mjuka pop-låtar. Här är ett par låtar från EP:n, ovan nämnda video samt en ny discoinfluerad remix av låten ”Try” signerad Ludvig Thunberg.

Leppen – ”Iställetförattprata”

För ett par veckor sedan skrev jag om Leppens singel ”Sova”. Idag släpper han en låt till från den kommande EP:n ”Iställetförattprata” (28:e april), nämligen titellåten. Det finns en video till ”Sova” också, som jag missade förra gången.

The Gloria Story – ”Born to Lose” – video

Hårdrockbandet The Gloria Story släppte för några dagar sedan sin andra singel från förra årets album ”Born to Lose”. De väljer att presentera låten i denna snyggt klippta turnévideo.

The Shy Lips – ”She Was Born In Bahia”

Göteborgsbandet The Shy Lips, gör en välkommen comeback här i bloggen med nya singeln ”She Was Born In Bahia”. Jag har svårt att värja mig för detta, precis som med de låtar jag skrev om förra året. ”Indierock när den är som bäst” står det i utskicket, och jag är böjd att hålla med.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •