Electropop, indie, rock och bra videor från JumJum, Malin Kay, Teadoro och Heroic

9 april, 2014 at 3:29 e m
Heroic

Heroic

JumJum – ”Lillebror” – EP

Duon JumJum kom ut med sin debut-EP ”Lillebror” i december. Tidigare har jag skrivit om singeln ”Stannar du stannar jag”, men då under ett annat bandnamn. Stilen är synthpop, en ganska avskalad sådan med ett nostalgiskt, lite vemodigt uttryck. Det går inte att bortse från deras mycket välgjorda videor, videor som förstärker den här nostalgiska känslan med miljöer och scener man som svensk kan känna igen sig i. De har gjort tre stycken hittills och här nedan är den gripande men ljusa videon till Lillebror.

Malin Kay – ”End of Story”

Här är ytterligare en debutrelease. Det är Malin Kay från Umeå som presenterar sig med denna pop-singel, ”End of Story”:

Teadoro – ”Nightsky – Septembersolen”

Teadoro heter ett band som kom ut med sin första singel idag. Det kan kanske kännas lite udda med en vårsingel som besjunger Septembersolen, men musiken känns snarare vårsolig och andas en del Ted Gärdestad, när han var på glatt humör.

Heroic – ”Voltaire” – video

Idag släppte rockbandet Heroic en video till låten ”Voltaire”, den ena av två nya singlar som släpptes i fredags. Det här är också en riktigt välgjord video, smått skrämmande med sångaren Oscar Bätz som tampas med sina demoner.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •