Pop, soul och nattliga eskapader med Slow Show, Natten, The Mondanes, Colleagues och Ronnie

31 mars, 2014 at 4:20 e m
The Mondanes

The Mondanes

Slow Show – ”Nowhere”

Indiepopduon Slow Show kom ut med den energiska och upplyftande ”Nowhere” för ett par dagar sedan. Låten är en remake på en tidigare version från 2010, och spelades in tillsammans med 8 andra låtar i augusti förra året.

Natten – ”Omen” – EP

Kvartetten Natten skrev jag om i höstas. Nu är de tillbaka med nya instrumentala nattliga eskapader på den nya EP:n ”Omen”. Med sin blandning av olika influenser från jazz, electronica och mycket annat har de mejslat ut en egen stil, en egen stämning, som känns igen. Starkt och fantasieggande. Lyssna på hela EP:n:

The Mondanes – ”Silver Spoon (live session)”

The Mondanes heter en ny kvintett från Göteborg. Här är de med låten ”Silver Spoon” i en fin Byrds-doftande live-session.

Colleagues – ”Tears”

Bandet Colleagues spottar inte ut låtar precis, trots att de har fått ett stort gensvar på de två de hittills har släppt. ”Parent’s House” kom ut hösten 2012, följdes av videon ”Visits” för ett år sedan och nu låten ”Tears” med sin sprudlande electro-indiepop.

Ronnie – ”Angels”

Ronnie Hagstedt har tidigare kunnat höras i houseduon The Lab Wizard och även som sångare i hårdrocksbandet Optimystical. På den nya solosingeln ”Angels” visar han att han har en riktigt bra soulkänsla i rösten också i en låt som känns som klassisk souldisco i en modernare kostym.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •