Pop från Kinetics, Nonono, Delorian och Wuthering Height

18 mars, 2014 at 5:37 e m

Kinetics – ”The Ocean”

Här är Växjöbandet Kinetics med sin tredje singel, ”The Ocean”, en dramatisk och storslagen historia som påminner lite om amerikansk countryinfluerad rock. Bandet håller just nu på att jobba med sitt debutalbum.

Nonono – ”Hungry Eyes”

Trion Nonono släpper sitt debutalbum ”We Are Only What We Feel” på måndag. Singeln ”Hungry Eyes” är en försmak på plattan, en riktigt catchig, storslagen pop-låt med skön percussiontyngd i.

Delorian – ”Hide and Seek” – video

Bandet Delorian visar upp ett postapokalyptiskt Sundsvall i den roliga videon de har gjort till sin debutsingel ”Hide and Seek”. Videon är en hyllning till de här ungdomsserierna med låbudget-scifi som gjordes på åttiotalet. Själva låten, som är riktigt bra. kan man väl också se som en hyllning till åttiotalet med gott om referenser till dåtida pop i allt från melodierna till synthsoundet till saxofonerna.

Wuthering Height – ”Two Steps”

Wuthering Height heter ett band som består av Marta Pettersson, Simon Häger, Boel Mogensen och Simon Andersson. I januari släppte de debutalbumet ”Dropped Minds”. Jag har inte hunnit lyssna på hela plattan än, men kan däremot bjuda på ett smakprov i form av singeln ”Two Steps” från plattan, en glad och upplyftande indiepop med en intressant röst från Marta Pettersson.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •