Americana och pop från Tom Levin, Weaver, Manfred Kidd och Stars In Coma

6 mars, 2014 at 5:54 e m

Tom Levin – ”Pull Yourself Together”

Tom Levin släpper sin andra singel ”Pull Yourself Together” från nya plattan tillsammans med en riktigt kul video. Jag passade samtidigt på att lyssna på albumet ”Them Feet” också, vilket var en mycket trevlig upplevelse. Med avstamp i Americana blandar han och ger med olika genreinfluenser i annorlunda, inspirerande och ofta ganska avskalade arrangemang. Rekommenderas. La till ytterligare en låt från albumet här nedan, den fascinerande ”Company Man”.

Weaver – ”From Different Trees”

Weaver, eller Johan Weber som han egentligen heter, släpper sin debut-EP ”Aiming For Doves” den 16:e mars. Som en försmak visar han upp första spåret från EP:n, den Americana- och countrydoftande ”From Different Trees”, tillsammans med denna animerade video:

Manfred Kidd – ”Lights”

Här är ytterligare en låt från en kommande EP. Det är Göteborgsduon Manfred Kidd som har släppt debutsingeln ”Lights”, med en fångande, upplyftande och lekfull indie. Stark debut.

Stars In Coma – ”Tricks”

Malmöbaserade Stars In Coma släpper sitt sjätte album ”Confessional Sun” den 30:e april. Den nya singeln ”Tricks” är hämtad från plattan, en låt som andas en hel del sjuttiotalspop, med en refräng som nästan känns som en gammal schlagerdänga från den tiden. Frontmannen André Brorsson berättar att albumet kommer att präglas en hel del av inspiration från 70- och 80-talet, vilket också den tidigare släppta låten, den discoinspirerade ”By the Mechanical Urn”, vittnar om.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •