The Italian String Machine, Daniel & Daniel, Reveries, Adna och Franskild

13 februari, 2014 at 5:30 e m
The Italian String Machine

The Italian String Machine

Italian String Machine – ”New Nostalgia” – EP

Duon Italian String Machine, Victor Hvidfeldt och Joel Lindström, kommer på måndag ut med sin debut-EP ”New Nostalgia”. ”Nostalgisk futurism och dance  till ett Vangelis soundtrack” skriver de själva om de fyra låtarna på EP:n. Och visst känns det 80-talsnostalgiskt med en rejäl dos synthpop från detta decennium, samtidigt som en del nyare grepp gör att de står med det andra benet i nutida electropop. En av låtarna, den utmärkta ”Neuromancer”, presenterade jag förra gången jag skrev om dem, men de andra låtarna skäms inte för sig heller. Här är två av dem:

Daniel & Daniel – ”The Code of Colour” – EP

Daniel Lindquist och Daniel Forsberg bildar duon Daniel & Daniel och har nyligen släppt sin fjärde EP, ”The Code of Colour”, inspelad i en ladugård i Smålands djupa skogar i närheten av Markaryd. De har kokat ihop sin egen experimentell rock-brygd där det psykedeliska är en tydlig ingrediens, men där även progressiv rock och alternativrock kan anas. Här är två av spåren:

Reveries – ”Tip of Your Tongue”

Reveries kommer från Linköping och har nyligen släppt denna singel, ”Tip of Your Tongue”, en stort ljudande pop-låt med postrocktendenser. Ny singel är på gång snart.

Adna – ”Night”

Adna, som jag skrev om i slutet på förra året, kom ut med sitt debutalbum ”Night” för lite sen. Från detta har hon hämtat denna vackra melankoli i titellåten ”Night”.

Franskild – ”Clockworks”

Franskild är en houseduo som består av Love Ojensa och Tim Söderström. Deras första släpp i år är denna suggestiva, melankoliska electropop-låt ”Clockworks”, som tilltalar iaf mig betydligt mer än gängse högoktanig housemusik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •