Singlar från Fantastic, AstroMike Gordon, Wayflower och Little Children

18 februari, 2014 at 3:06 e m
AstroMike Gordon

AstroMike Gordon

Fantastic – ”Darkness” – video

Jag kan inte låta bli att tänka på Ozzy Osbournes uppenbarelse från tidigt sjuttiotal när jag ser på Göteborgsduon Fantastics video ”Darkness” med dess psykedeliska framtoning, tända ljus, och svarta ögon, sjungandes om inre demoner. Musiken är dock inte så mycket Black Sabbath utan mer, som de skriver, psykadelisk kraut. Bra är det iaf.

http://youtu.be/effKpGAxUR8

AstroMike Gordon – ”Youthful Spite/I´m An Astronaut”

AstroMike Gordon heter en spännande konstellation från Malmö som igår kom ut med dubbelsingeln ”Youthful Spite/I´m An Astronaut”. De får till en alldeles speciell filmnostalgisk stämning och ett pop-sound med crooner-vibbar från frontmannen Cristoffer Csanady.

Wayflower – ”Over You”

Punkig, glammig rock’n’roll eller Big Star-inspirerad powerpop. Nånstans där hittar jag Stockholmsbandet Wayflower som nu släpper singeln ”Over You”. Sedan en månad finns dessutom låten ”Holding On” ute, och båda spåren är tagna från bandets kommande debutplatta ”Heroes”, som efter detta känns angelägen att lyssna på när den kommer ut.

Little Children – ”By Your Side”

Linus Lutti och hans projekt ”Little Children” har i dagarna kommit ut med en singel från den kommande plattan ”Walk Within”. ”By Your Side” heter denna Beckdoftande låt där han har samarbetat med multiinstrumentalisten Andreas Söderström.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •