Simone Says debutalbum

5 februari, 2014 at 5:04 e m

Simone Says

Göteborgsbandet Simone Says kom ut med sin debutplatta i december, en samling låtar med skönt jazzanstruken pop, i en stil jag är mer van att höra från amerikanskt håll än från svenska band. De utmärker sig dock på en platta som växer för varje gång jag lyssnar, med låtar som kretsar kring sångerskan Camilla Bakke, hennes piano och underbara närvaro i sången, fint varierat och färgat av fiol och gitarrer, akustiska såväl som elektriska. Sjuttiotalet känns nära och tankarna går till artister som Carly Simon, Carole King, Billy Joel och i viss mån Joni Mitchell. Snygga melodier och mycket variation mellan det svängiga och det finstämda på ett album som känns ljust som en laidback, solig söndagsmorgon. Här är några låtar jag är extra svag för:

Simone Says hemsidapå Facebook på Spotifypå Soundcloud

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •