Rå rock, psykadelia och drömsk pop från Danmarck, Les Big Byrd, Fou De Toi och Navelin

12 februari, 2014 at 5:33 e m

Danmarck

Som gitarrist och låtskrivare i bandet Moll Flanders gjorde Rickard Ahlgren en del låtar som inte passade för bandet. För att gör någonting av dessa skapade han soloprojektet Danmarck där han nu har börjat ge ut de första singlarna, tre stycken så här långt. Namnet Danmarck har han tagit som en hyllning till sin vän Calle, som dog under den tragiska olyckan på Pearl Jams Roskildekonsert 2000. Här är ett par av låtarna med en punkig, rå, smått garage-ljudande och grunge-inspirerad rock. Känns helt rätt.

Les Big Byrd – ”Back to Bagarmossen”

Les Big Byrd heter ett band med bland annat Joakim Åhlund från Teddybears Sthlm och Caesars och Nino Keller dito from Caesars. I dagarna har det kommit ut med den psychadelia-inspirerade EP:n ”Back to Bagarmossen”. Här är ett par spår:

Fou De Toi – ”Dreams” -video

Fou De Toi släppte igår en video till sin utmärkta popdänga ”Dreams” vilket jag tycker gott vi kan titta på:

Navelin – ”Ofelia”

Navelin heter ett fem medlemmar starkt band från Göteborg som har kommit ut med debutsingeln ”Ofelia”. Det är drömsk, svävande vacker pop med en sångerska som låter som ett mellanting mellan Nina Persson och Ana Torroja från Mecano. Här är de två spåren från singeln:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •