Pop och dagdrömmeri – ny musik från David Josephson, We Are Legends och Eluna

3 februari, 2014 at 4:34 e m
We Are Legends

We Are Legends

David Josephson – ”Drömmaskinen”

David Josephson är en svensk singer/songwriter, numera bosatt i Berlin, som med singeln ”Drömmaskinen” tar första steget mot sitt andra fullängdsalbum. Låten, som officiellt släppt i morgon, är en catchig, energisk historia som andas indiepop med vibbar av klassiskt svensk popmelodisnickeri.

We Are Legends – ”Begging For Amnesia”

Vidare till en ny catchig låt, men här mer åt electropop-hållet. Det är Göteborgsbaserade producentduon We Are Legends som har släppt singeln ”Begging For Amnesia” med Caroline Ailin bakom mikrofonen. Dans- och radiovänligt, javisst, men med ett smakfullt förföriskt arr och ett skönt driv i. Singeln levereras i hela tio versioner: olika mixar, utökad version och remixar.

Eluna – ”Trädgårdsmästarinnans Tillförlitliga Tillflykt” – EP

Eluna, eller Sebastian Josef Karika, släpper sin andra EP nu i veckan: ”Trädgårdsmästarinnans Tillförlitliga Tillflykt”. Det känns som en trygg tillflykt även för mig när jag lyssnar på dessa fyra både ambienta och vackert melodiska skapelser. Det blir lätt att ta till sig trädgårdsmetaforen när jag lyssnar, antingen genom att jag tittar ut genom fönstret och dagdrömmer, eller ger mig ut och hittar någon hörna av trädgården där jag hitta ett lugn genom att bara betrakta några blommor eller frukter. Det känns ljust detta, lugnt men händelserikt, elektroniskt och organiskt i symbios. Här är en förhandslyssning på titelspåret:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •