Nya låtar från Peacock Farm, The Grand Minnows, Blackstrap och Rebstar

25 februari, 2014 at 3:25 e m
Blackstrap

Blackstrap

Peacock Farm – ”Monogram (Plum Run)”

Peacock Farm är ett Stockholmsband som delar medlemmar med Alexandria och som är på gång med att släppa en ny vinyl-EP. ”Monogram (Plum Run)” heter första spåret på EP:n, en låt som minner om Pink Floyd och tidig Genesis och överhuvudtaget ett sound som andas dynamiskt sjuttiotal. Riktigt bra.

The Grand Minnows – ”Televised”

Efter EP-debuten förra månaden så är The Grand Minnows tillbaka med en ny singel, ”Televised”. Visst känner jag igen dem, men det är ett lite annat sound här, lite skitigare, mer indierockigt och de känns än vassare än förut.

Blackstrap – ”Monument”

Blackstrap släpper sin tredje låt, ”Monument”, från deras kommande album; en Nine Inch Nails-influerad tät shoegaze, som också kan höras på den tidigare låten ”Monoheart” här nedan. Jag kunde inte låta bli att ta med den psykedeliska ”Make Sense Make Change (Feat. Victoria Bergsman)” från förra året också.

Rebstar – ”My Way”

Här är en ny hip hop-singel från Rebstar, lite annorlunda från det jag hört tidigare med honom, minimalistiskt i jämförelse med det tidigare, 8bits-synths-ljudande och stenhårt.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •