Folk, indiepop, R’n’B och shoegaze från Zebastian Swartz, Wouie, Artymove och No Coda

27 februari, 2014 at 4:47 e m
Artymove

Artymove

Zebastian Swartz – ”Me and My Brother”

Här är en, för mig, ny röst i form av Zebastian Swartz som precis har släppt sin debutsingel ”Me and My Brother”. Och vilken röst han har också, som bär upp denna nostalgiska folk-doftande singer/songwriter-ballad.

Wouie – ”Unfold” och ”Haunting Feeling”

Indiepopduon Wouie som jag skrev om i januari har kommit ut med ytterligare två låtar i samma anda som tidigare med sin 80-talsinfluerade indiepop. Det känns inspirerat och eget, där jag speciellt fastnar för ”Haunting Feeling”.

Artymove – ”Back and Forth Redux” (feat. Mercedes)

Det var ett par år sedan jag skrev om trion Artymove, och av någon anledning så har jag missat en räcka av låtar med deras electrosoul sedan dess. Nu handlar det om deras singel och video till ”Back and Forth Redux” där de får hjälp av Mercedes på sång. Åt R’nB-hållet med deras egna kreativa touch på och med en underbar röst från Mathilda Lindgren. La även till en annan låt, ”So Real”, från deras EP med samma namn.
Intressant nog så fattade jag först nu att att Mathias Näslund i trion är samma Mathias från indieduon The Sweet Serenades. Poletten trillade ner så småningom efter att jag hade tittat på videon där de bla står runt en lägereld med Mathias i skogshuggarmundering och jag hade tänkt ”hehe, det där liknar ju nästan The Sweet Serenades stil”.

No Coda – ”No Ransom” – video

Jag avslutar med en video till. Det är No Coda som har gjort en sådan till deras utmärkta singel ”No Ransom”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •