Honeymilk – ”Lean on the Sun”

16 december, 2013 at 3:14 e m

Honeymilk har släppt ett antal bra singlar det senaste året och varit ett av husbanden här på Meadowmusic, kan man nog säg. Till slut, för några veckor sedan, släppte de också sitt debut album ”Lean on the Sun”, som jag hade stora förväntningar på. Lite överraskande har de valt att inte ha med de tre första starka singlarna ”It Might Be”, ”This Time Around (The Gods Won’t Save You) och ”Situations of You”, vilket jag dock förstår mycket väl då de har valt att bygga vidare på det distade sound de presenterade med den senaste singeln ”Light Entertainment”. Resultatet blir ett väl sammanhållet album, där de ändå ger sig själva gott om utrymme att växla mellan ruffig indie-rock’n’roll med smak av britpop och lite mer polerad indiepop-inspiration. Jag saknar inte de tidigare singlarna på detta precis lagom långa albumet med sina åtta låtar; låtmaterialet står sig mer än väl ändå, och den senaste singeln ”Sea to Shining Sea” är kanske deras starkaste singel hittills. Jag tycker det är en imponerande debut och ja, ett imponerande debutår av bandet och mina förväntningar har infriats mer än väl.

Honeymilks hemsida – på Facebook – på Spotify – på Wimp

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •