Favoritlåtar från 2013

23 december, 2013 at 10:36 f m

Nu har det äntligen hänt, en årslista här på Meadowmusic, med de 60 bästa låtarna från det gångna året. Jag har här utgått helt från det jag har presenterat här på Meadowmusic, vilket självklart är mina referenser under året, som jag lever och andas med så gott som dagligen. Jag älskar album egentligen, men insåg att jag stod inför en tidsmässigt omöjlig uppgift att kunna ta fram en sån lista. Kanske kan jag förbereda mig bättre nästa år.

Det är första gången sedan starten här 2008 som jag tar fram en sån här årslista, och jag hoppas att den ska kunna hjälpa någon att hitta nya favoriter som man missat. Det är så jag brukar tänka när jag kollar in årslistor; dock brukar jag tröttna efter ett tag då alltför många listor från tidningar och andra liknar varandra alltför mycket. Jag känner mig dock tämligen säker på att min lista inte liknar någon annans.
Jag vill göra det förbehållet att listan har fått en slagsida åt rock och pop som är catchig på det ena eller andra sättet, vilket betyder att instrumental, experimentell och en del annan typ av musik inte får den plats den förtjänar här, trots att de inte varit minde njutningsbara. Men så är det, ni överlever säkert.

Låtarna kan avnjutas här nedan, utan specifik rangordning, eller så kan du fånga upp Spotify-spellistan (saknas fyra låtar) här:

Meadowmusic – Favourites 2013 on Spotify

Jag önskar er alla ett gott slut på året. Detta är troligtvis mitt sista inlägg i år, och vi syns igen i början av 2014.

Grande Roses – ”Radio Heartbreak”

Ceremonies – ”Promises”

Ensamhushåll – ”Stunden”

The Hyper Actives – ”The Promised Land”

Killer Clan of F.U.N. – ”Blood Runs Hot”

Simian Ghost – ”Dizzy Spells”

Sara Thuresson – ”Vakna” (with Mikael Wiehe)

Hurricane Love – ”Only Human”

Humfree Bug Art – ”With Nights and Lights”

Mire Kay – ”Beat”

Dödens Dal – ”Bakom Stjärnor, Bakom Tiden”

The Sweet Serenades – ”Run (Run, Run)”

Robert Dahlqvist – ”Det tog en lång tid”

Niels Nielsen – ”Dpend”

Californiaman – ”Give Love Back”

Junip – ”Line of Fire”

Automobilist – ”A Spark Is Enough”

The Crystal Caravan – ”Hour of the wolf”

Adam Tensta – ”Raindrops” (with Duvchi)

Feather Revs – ”Lean”

Dida – ”Don’t Go”

We Are the Storm – ”Monument”

Act Utd – ”Religio”

New Rose – ”Case Sensitivity”

Mikael Persson – ”A Man With Hound By His Cottage”

A Man With Hound By His Cottage

Kickback Circus – ”Flashlight Memories”

Fou de Toi – ”Heartless”

Turn Off Your Television – ”Between the Lines”

Magnus Bergman och Gösta Linderholm – ”Drömmarnas Allé”

Emerald Park – ”Bergsgatan”

Tikkle Me – ”Time to Act”

Iida – ”Life Will Kill You”

Honeymilk – ”Light Entertainment”

LIABT – ”Dancer On a Chair”

Tim Schmidt – ”Everything is gonna be ok”

The Chrysler – ”Bound For Love”

Terrible Feelings – ”I Don’t Even Know You”

White Birches – ”The End of the Line”

Rigas – ”Kungen”

YAST – ”Rock ’n’ Roll Dreams”

Me The Tiger – ”Ariana”

Beat the Heart – ”Glebe Market”

Last Lynx – ”Killing Switch”

Noras Falcon – ”Kiss the Night” (with Staphan O’Bell)

Könsförrädare – ”Death to Stories”

Rooni – ”Ambulance”

The Gloria Story – ”I See You Tommorrow”

Douglas Unger – ”When the Bullet Leaves the Gun”

Alaska – ”Take Your Time”

This Vision – ”Hungry Heart”

Misth – ”Rise of a New Day”

Tiger Forest Cat – ”Everybody’s Running”

Solblomma – ”(Come Count the) Sheep (With Me)”

Principe Valiente – ”Take Me With You”

Swedish Tiger – ”Boom Goes My Heart”

Skimret – ”Adna”

Case Conrad – ”Copper Thief”

Alice Boman – ”Waiting”

Funked Up – ”Don’t Lose Your Mind”

Sefyr – ”Klockan tickar”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •