The Chrysler – ”Hands Across the Sea”

18 november, 2013 at 5:16 e m

The Chrysler

The Chrysler kom i oktober ut med albumet ”Hands Across the Sea”, vilket är deras fjärde i ordningen och det första på sex år, men det första jag hör med dem. Bandet startades 2001 av Pelle Lindroth och Anders Rudström, vilka idag bildar en sextett tillsammans med de övriga medlemmarna Nya Sampan, Martin Sörbom, Peppe Rudström och den i år så produktive Henrik von Euler. Plattan är en riktigt trevlig bekantskap med ett sound som andas lika delar retro och indie-svärta från idag. Americana- och countryinspirerad pop med genomgående starka melodiska låtar är det jag närmast kan beskriva det som, och med en variation där jag blir påmind om såväl melankoliskt sextiotal som Dylanskt sjuttiotal. Här är två låtar.

The Chrysler på Spotifypå Wimppå Rara

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •