Nya singlar från Fou de Toi, Cajsa Siik, Skuggväsen och I Don’t Speak French

14 november, 2013 at 4:43 e m
Fou De Toi

Fou De Toi

Då jag bara får in mer och mer musik hela tiden blir det svårt att hinna med att presentera allt jag vill ha med här på bloggen. Jag försöker hitta sätta att bli effektivare på, och ett sätt är att göra lite såna här samlingsinlägg som detta, så jag tänkte testa och se om det fungerar. Här är en samling nya singlar och det blir ett poptema i inlägget också.

Fou De Toi – ”Fall Out”

Popmakarna Fou De Toi blev i början av året kontaktade av producenten Ronald Blood (Shout Out Louds, Mando Diao mfl). Denne hade tydligen varit på en av deras konserter och gillat det han hörde. De träffades, bestämde sig för att samarbeta och under en helg i april gav de sig i kast med Fou De Toi-låtar. Denna låt, ”Fall Out” är ett första resultat av detta samarbete, och läser jag mellan raderna så lär det komma mer snart.

Fou De Tois hemsida – på Facebook – på Spotify – på Wimp – på Rara – på Soundcloud

Cajsa Siik – ”The Fix”

”The Fix” heter Cajsa Siiks första singel sedan albumdebuten ”Plastic House” förra året. Det är också den först glimten av hennes kommande skiva, en skiva som nu går under arbetsnamnet ”Contra”. ”The Fix är ett samtal jag hade med mig själv en gång om verklighetsflykt som frihet” berättar Cajsa om singeln.

Cajsa Siiks hemsida – på Facebook – på Spotify – på Wimp – på Rara

Skuggväsen – ”Kärleksdöden”

Bakom den melodramatisk låttiteln ”Kärleksdöden” finns ett band som kallar sig Skuggväsen. Eller band vet jag inte om det är, då det är mycket sparsmakat med information. Syntpop på svenska bjuds det på och förutom den elektroniska inramningen och snygga synthfigurerna så finns det ett stråk av klassisk svensk Svensktopps-pop.

Skuggväsen på Tumblrpå Soundcloud

I Don’t Speak French – ”Let It Go”

Det var inte så länge sen jag skrev om I Don’t Speak Frenchs debutsingel ”We Are the People”. I dagarna släppte de uppföljaren ”Let It Go” där de fortsätter att utforska sitt lite egna indie-sound med falsett-sång, sköna basgångar och smått återhållna men svängiga arrangemang. Roligt med deras låtar är att de känns lite oförutsägbara med vart låtarna tar vägen.

I Don’t Speak French på Facebook – på Spotify – på Wimp – på Rara

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •