Tikkle Me – ”Niagara”

11 oktober, 2013 at 12:36 e m

Tikkle Me

Tikkle Me startades som en duo för några år sedan av Frida Herchenröther och Karin Taberman, och minnesgoda bloggföljare kanske kommer ihåg Frida från electropopbandet Spectroscope, som vi har skrivit om tidigare. Duon har under de senaste åren utökats med dansare och kör till ett skiftande kollektiv, som på livekonserterna väver in dans, projektioner och konst till något som de beskriver mer som en performancekonst-show än bara en musikkonsert.

Också studioproduktionerna har blivit större, jämfört med deras debutalbum från 2010, vilket kan höras på de nyligen släppta singlarna ”Niagara” och ”Time to Act”. Här visar de upp en vackert mäktig orkestral pop, som får mig att slänga mer än en tanke åt Kate Bush-hållet. Låtarna är producerade av Niels Nielsen och videon till ”Niagara” är regisserad av Johan F. Wahlberg.

Tikkle Me:s hemsida – på Facebookpå Spotifypå Wimppå Rara

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •