Swedish Tiger

17 september, 2013 at 3:25 e m

Swedish Tiger

Patrik Arve känner jag mest igen som sångare och låtskrivare i Teddybears Sthlm, men han har också varit involverad i en rad andra band och projekt som tex Bröderna Lindgren, Girlsmen, Scabby Hyenas mfl. Ett av hans senaste projekt är Swedish Tiger där han sitter helt själv i regissörsstolen, men tar hjälp av andra musikvänner i spår från spår.

Nu ska jag inte jämföra med Teddybears för mycket, då jag knappast är en expert på området, men visst känner jag igen denna härliga stilblandning där lekfullhet bara är förnamnet. Hans förkärlek för reggae är förvisso en grund att stå på, men lägg då också till electronica, hip hop, drum’n’bass, pop, indierock och mycket annat i detta som nästan blir som ett musikaliskt tivoli där man bjuds på en hel del åkturer i bra fart, och dessutom en rad smittande melodislingor och fraser som sätter sig snabbt. Mest material finns på hans hemsida eller Soundcloud-sida, bla i form av ett par längre mixtapes. Här är ett par låtar:

Swedish Tigers hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimppå Rarapå Soundcloud

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •