Roskilde-festivalen – en glimrande fredag

6 juli, 2013 at 4:14 e m
Suuns

Suuns

Den härliga torsdagsstarten av festivalen till trots, så kändes det som om det var på fredagen det startade på riktigt. Fler artister, bra mycket mer folk i rörelse, proppfullt i pressrummet och överhuvudtaget en mer laddad och engagerad stämning. Toppa det också med ett fantastiskt festivalväder med precis lagom varmt, lätt svalkande brisar och en strålande sol. Vi försökte hinna med att se allt vi hade planerat, men som jag misstänkte så spräcktes det schemat ganska snabbt. Här är några av de vi tittade på.

Jonathan Wilson höll till på ”folk-scenen” Odeon, vilket passade hans 60-70-tals-influerade folk/blues-rock perfekt. Det är tajt, inspirerat och varmt och jag får vibbar av en 70-tals-Dylan såväl som av skön jammig psychadelia. Här är några låtar från hans senaste EP ”Pity, Trials and Tomorrow’s Child” plus en live-video:

Apropå att sprida värme till publiken så visade islänningarna Of Monsters And Men precis hur man gör det med sin härliga folk-pop. Lättnynnade melodier och mycket allsångsvarning.

Kanadensarna i bandet Suuns kollade vi också in. Förföriskt, experimentellt och överraskande hopp mellan olika stämningar och rytmer, från dansant indiedisko till täta noise-ljudmattor till mer suggestiva alster.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •