Misth – ”Rise Of A New Day”

5 juni, 2013 at 2:39 e m

Misth

Stockholmsbandet Misth har under våren kommit ut med ett glimrande debtutrockalbum, som definitivt är värt att kolla in om du gillar kombinationen metal, melodisk hårdrock och progressiv rock. Framför ett gäng med skickliga musiker och ärrade veteraner, som närmast kommer från föregångaren Mercury Fang, hittar vi sångerskan Maria Rådsten. Hon är tidigare mest känd som sångerska i One More Time, men det känns här som hon verkligen har hittat hem och imponerar med sin bredd, dynamik och en pipa som håller hela vägen.

Det finns mycket godis här för den rockkräsne, alltifrån tajta progressiva utflykter, till ödesdigra metalriff till melodiska refränger som briserar i en form av hårdrocksfest. Nostalgisk som jag är får jag en del vibbar från både 70-talets Dio och Black Sabbath och 80-talets hårdrocksscen med Yngwie Malmsteen och andra. Ibland kan jag snöa in på diverse gitarrljud som ger känningar från förr. En platta där de inte drar sig för att  klämma ut allt som går ur låtarna med fem spår över sex minuter, med den avslutande 9 minuter långa episka ”Day of Retribution” som slutmål. Lyssna själv här nedan i ett par låtar.

Misths hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimppå Rara

I Call Your Name
Rise of a New Day

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •