YAST

14 maj, 2013 at 1:41 e m

YAST, eller Youth and Student Travel, skrev jag redan om i bloggens barndom 2008. De hade då precis lämnat Sandviken för Malmö, eller var iaf färd med att göra det, och de hade några egenhändigt inspelade EP:s i bagaget. Nu, fem år senare, har de precis släppt sitt debutalbum, de arbetar med Malmö-bolaget Adrian Recordings och är just nu ute på en Europa-turné.

När jag lyssnar på den nya plattan så slås jag av hur väl de hade hittat sin musikidentitet redan då, i början. Det är fortfarande den här drömmande lätta indiepoppen, med lite laidback attityd, lekfull naivitet och snygga melodier. Men visst, det är ett större sound, mer polerat, stämmorna är fler och snyggare, liksom gitarrmattorna och registret har breddats. Det är ett album som känns helt rätt för en somrig molnskådande dag och ett album som känns helt rätt för ett band som har ena foten där de började och den andra i ett stort kliv på väg mot nya mål.

YAST på Tumblrpå Facebookpå Spotifypå Wimp

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tags: