Mikael Persson – ”Marks & Bleeds”

15 april, 2013 at 3:56 e m

Mikael Persson

Mikael Persson har under trettio års tid spelat i olika band. Det dröjde tills 2011 innan han kom ut med sin solodebut ”Moving With Mrs. Carter”, och efter ett par EP:s så har han nu kommit ut med uppföljaren ”Marks & Bleeds”, en platta där han gästas av låtskrivare och artister som Greg Copeland, Janni Littlepage, Luisa Jordan-Killoran, Citizen K m. fl.

Det är en ganska varierande platta som kretsar kring countryrock och Americana och Mikaels mörka, laidback och utrycksfulla sång. Det blir en hel del utflykter med andra influenser också; det hörs irländska folktoner, snygga powerpop-refränger, den Dire Straits-doftande ”St. James’ Park” och en vacker cover på Yazoo’s ”Only You” för att nämna några. Gitarrgodis finns det gott om på platta liksom en bra känsla för klistriga melodier, vilket du kan höra två exempel på här nedan. Albumet finns bl.a. tillgängligt på Spotify och Wimp.

Some 50 Roads
Man With Hound By His Cottage

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •