Ett tusen inlägg

4 mars, 2013 at 7:27 e m

Meadowmusic logoDetta är det tusende inlägget här på Meadowmusic sedan starten i juni 2008. En icke-händelse egentligen, bara en siffra vilken som helst, men för mig själv känns det ändå rätt tungt, som att jag har hunnit med en hel del iaf. Ja, inte enbart jag, ibland har jag haft hjälp av andra skribenter i inlägg här och var, nu senast med serien ”Artist’s Story” där artister själva har fått skriva; en serie som jag hoppas ska få fortsätta frodas med fler inlägg framöver.

Det har hänt en hel del under de här åren sen bloggen startade, så självklart måste man fråga sig om en sån här blogg behövs längre, om det är mödan värt med alla de timmar som läggs ner på den? Det har under de här åren tillkommit allt fler kanaler, som tipsar folk om ny svensk musik, vilket självklart är jättebra: Spotify och likande tjänster har vuxit till sig, det delas musik på Facebook som aldrig förr och mobiltelefonerna har tagit över en stor del av vår uppkopplade tid, för att nämna några förändringar.

Tittar jag på besöksstatistik, prenumeranter mm så talar dock detta sitt tydliga språk: intresset ökar konstant. Kommentarer får jag sällan, men det delas och gillas, twittras, bloggas och citeras från blogginläggen, så uppenbarligen finns det en plats fortfarande för den här bloggen i en musikvärld som bara växer och växer.
Jag tänker inte lova tusen blogginlägg till; det kanske blir så, vi får se; men jag tänker köra på ett tag till och ge mitt lilla bidrag till att presentera vad jag tycker är bra svensk musik.

Meadowmusic är självklart långt ifrån den enda musikbloggen som skriver om svensk musik. Tusentals andra bloggar gör det också i olika grad, och om jag får välja ut några som jag tycker gör det extra väl och ofta, så kan jag rekommendera de utmärkta bloggarna Ge Hit Musiken, Allscandinavian och Lukinzine, var och en med sitt eget personliga urval och stil.

/Pär

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •