Californiaman

12 mars, 2013 at 3:29 e m

Californiaman

Californiaman, eller Joel Igor Hammad Magnusson som han kallar sig när han spelar bas i Me and My Army, håller på och färdigställer sitt soloalbum ”Golden State of Mind”. Plattan ska komma ut nu under våren är det sagt och fokuset ligger på vad han kallar blue eyed soul; musik inspirerad av det sena sjuttiotalet/det tidiga åttiotalets popsoul med artister som Steely Dan, Robert Palmer, Doobie Brothers, Phil Collins, Don Henley mfl i spetsen.

Han har lagt upp en del låtar redan på sin Soundcloud-sida, och det är en riktigt skön samling spår, som en varm tillbakalutad kalifornisk fläkt i denna svenska kalla vårvinter. Retrokänsla från influenserna finns det så det räcker och blir över och så härligt otrendigt att det slinker in perfekt här mellan all indie, Americana och electronica. Ta på dig solglasögonen och lyssna själv i ett par spår här nedan.

Californiaman på Facebookpå Soundcloud

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •