Puh – ”Djärv som kärleken”

26 februari, 2013 at 2:35 e m

Puh

Puh kallar sin musik för sagopop. Och även om det kanske inte är något för de allra minsta barnen så finns det helt klart en känsla av berättande i deras ganska varierande instrumentala musik. Jag kan höra svenskt sago-vemod i folk-progressiva låtar såväl som marionettteater och burleska resor med häst och vagn (tänk Kastrullresan). Allt detta visar de upp på sitt debutalbum ”Djärv som kärleken”, som kom ut i januari.

Bandet, som kommer från Norrköping, startade 2010 som ett soloprojekt med låtskrivaren Jakob Sindahl, men växte till sig i takt med att han la till fler och fler instrument i sina kompositioner. Intressant nog så har de framför allt hittat en publik i Brooklyn, NY. Arrangören för klubben Sugarcube i Brooklyn hittade dem på nätet och bjöd in dem att komma och spela. De tog chansen, åkte dit och gjorde en uppskattad spelning där förra året. Förutom uppskattning och en massa nya fans så gav det också som resultat att de kontrakterades av Brooklyn-baserade indiebolaget The Snake, som är det bolag som nu har gett ut deras debut.

Puh på Facebookpå Spotifypå Bandcamp

Granris
Ett hastigt farväl

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •