Music Is the Weapon – ”Moving Foundations and Outer Space”

20 december, 2012 at 3:36 e m

Music Is the Weapon

Elvamannabandet Music Is the Weapon är tillbaka med en ny jazzig funk-fest fullt av energiska afrobeats och grymt blås på den nya plattan ”Moving Foundations and Outer Space”. Det svänger riktigt bra om plattan och de låter bättre än nånsin tidigare. Deras sound är mer distinkt nu och än mer uttalat 70-tals-retro. Den ösiga funken står i fokus, men de visar upp en skön variation med tex den mångfacetterade ”Vredens Duvor” och den spejsiga ”Space Is Yellow”.  Det mesta är instrumentalt, förutom några spår, bl.a. min favorit, den storslagna ”Do You, Be You” där Dinah Yonas har bidragit med text och sin sköna soul-stämma.

Music Is the Weapons hemsidapå Facebookpå Spotify –  på Bandcamp

We Will Never Stop

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •