Rooni

20 november, 2012 at 5:49 e m

Rooni

Stockholmkvartetten Rooni kom för några veckor sedan ut med sin debutsingel ”Run (Into My Arms)” och nästa vecka kommer nästa i ordningen, ”Danny’s Gun”. Bakom mikrofonen hittar vi Gustav Nilsson, som jag skrev om förra året då han släppte sitt album ”Makeup On, Letdowns Off”. Och visst känner jag igen en del från det tidigare i det sköna svänget, i retrokänslan med blinkningar åt klassisk pop och rock från 70-talet, med det är såklart samtidigt något helt nytt i hur detta låter.

Själva berättar de att de om band som Blur, Pixies, Stone Roses och Big Star som inspirationskällor, men lägger till att de kanske inte direkt låter som dem. Big Star och en gnutta Stone Roses är det som jag tänker på när jag läser det, och med ett lite garageruffigt sound till detta så närmar man sig hur Rooni låter. Är du i Stockholm nästa vecka, den 27:e november, så kan du se deras livedebut på Southside Cavern. Den första singeln kan du ladda ner här nedan, och den andra finns redan att tjuvlyssna på på deras Soundcloud-sida.

Roonis hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimppå Soundcloud

Run (Into My Arms)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •