Turn Off Your Television – ”Humble Waves”

9 oktober, 2012 at 3:52 e m

Turn Off Your Television

Igår kom Turn Off Your Television ut med sitt andra album ”Humble Waves”. Och visst känner jag igen bandet till vissa delar från förra årets grymt bra debutalbum. Folk-pop/rocken med snygga melodier finns fortfarande med som en viktig pusselbit, men ändå är det en ganska annorlunda upplevelse på flera sätt.

Det drömska och finpolerade har fått ge vika för ett skitigare, naknare och rotigare sound där influenser från 60-talet och 70-talet märks extra tydligt, alltifrån Beatlesque pop till psykadelia. Det har samtidigt blivit lite mörkare och med en betydligt bättre tyngd och djup i soundet. Ett album som känns minst lika starkt som det förra, men på ett annorlunda sätt.

Turn Off Your Televisions hemsidapå Facebook – på Spotifypå Bandcamp

Shaky Little Hands
Bottle of Black

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •