Kvartetten Raekan

16 oktober, 2012 at 1:56 e m

Kvartetten Raekan

Kvartetten Raekans musik föds ute på gatorna. I tre års tid har de spelat minst två gånger i veckan på olika gator och platser runt om i Stockholm, där de bjuder på sin egna mix av jazz, ska, baktakt och improvisation. De har dessutom hunnit med att luffa runt i Europa och USA och då livnära sig enbart på musiken de spelar.

Efter USA-resan spelade de in en EP, från vilken du kan höra ett spår av här nedan. De har samtidigt utvecklats till något mer än gatumusikanter, där de nu har som ambition att arrangera klubbar och konserter med sin egen speciella atmosfär. ”Det ska vara som en masspsykos där vi bankar på våra aukustiska instrument och publiken står runt omkring och dansar” berättar de. ”Det finns ett brassband i Paris som heter Belgistan. Deras band är ett imaginärt land och när du lyssnar på deras musik befinner du dig alltså automatiskt i belgistan. Den sortens filosofi är helt i linje med vad vi gör.”

Kvartetten Raekans bloggpå Facebookpå Soundcloud

Snabba skor

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •