The Bland Band

27 september, 2012 at 8:46 e m

The Bland Band

Nu får jag använda ordet oemotståndligt igen, för det är vad jag tycker The Bland Bands musik är. Ja, så pass att det är omöjligt att sitta stilla när jag lyssnar på deras folk-pop som har ett underbart akustiskt sväng och helsköna melodier. Lyssna på ”Bigger Than Your Hometown” här nedan så förstår du säkert vad jag menar.

Att de har inspirerats av The Band kan man ana, och det var lite upphovet till deras bandnamn, som hittades på lite på för att skoja lite med föregångarnas namn innan de ens hade skapat bandet. När de sedan förstod vad det betydde på engelska så hade namnet redan satt sig, så de höll stolt fast vid det.

De fyra medlemmarna träffades på resande fot, när de var ute och spelade på gatorna. De bestämde sig för att flytta ihop och fortsätta skapa musik tillsammans och detta har nu resulterat i deras debut-EP, som du här kan höra första låten från.

The Bland Bands hemsidapå Facebookpå Spotifypå Soundcloud

Bigger Than Your Hometown

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •