Lundgren – ”Lovely Dream”

7 september, 2012 at 1:13 e m

Lundgren

Under de åren jag har bloggat här på Meadowmusic, så har en av mina absolut bästa upptäckter varit Andreas Lundgrens ”Bad Buddha”, som jag skrev om redan 2008. När han nu kom ut med sitt nästa album ”Lovely Dream” så var jag naturligtvis spänd på den nya plattan.

Det är en smärtsamt vacker musik som möter mig. Lite svepande kan jag beskriva det som en mix av Americana, blues och akustisk rock. Över den lite ödsliga stämningen sveper ett vägdamm som ger en autentiskt känsla av den resa som Andreas tar oss med på, ofta ackompanjerad av en sliten akustisk gitarr. Det är en inre resa, som det är svårt att inte bli berörd av, självutlämnande och naket, som en musikalisk uppgörelse med sig själv.

Det är knappast tungt, snarare mörkt vackert, med underbara melodier och en oftast mer lågmäld Andreas än tidigare, men som ibland river och sliter tag i dig.  Alla låtar är skrivna av Andreas förutom den underbara ”Why I Am” där Jade Ellis har skrivit texten och som hon också framför själv.

För mig är detta utan tvekan det starkaste albumet jag har upplevt hittills i år. ”Lovely Dream” gavs i dagarna ut digitalt och finns tillgänglig på Spotify. Här är tre låtar från plattan:

Where the Wildfire Runs
If I Get High
Misery

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •