Varjen – ”Hardland EP”

22 augusti, 2012 at 1:45 e m

Varjen

Niklas Sibelius använder sitt smeknamn från gymnasiet, som benämning för sitt soloprojekt: Varjen. Det handlar om Americana och indie-folk där han själv nämner The Tallest Man On Earth, The Cave Singers och Frank Turner som influenser. Speciellt den sistnämnda hör jag i den nyligen utkomna debut-EP:n ”Hardland”, och kanske då allra tydligast i den sista låten, ”Hardland”, där han nästan känns punkig i uttrycket. Rumskänslan i soundet får mig också att tänka på 80-tals-folk och album som Springsteens ”Nebraska”, där jag hittar också hittar fler gemensamma nämnare i tex den vackra ”Shoreline Weeks” som du kan lyssna på här nedan.

Det är hursomhelst en riktigt stark och intressant debut som du kan höra på Varjens hemsida och på Spotify. Du kan följa Varjen på Facebook.

Shoreline Weeks

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •