Koltrast – ”Inre”

10 augusti, 2012 at 2:25 e m

Koltrast

Koltrast är en udda fågel i hip hop-världen, om det nu ska kallas för hip hop rent av. Bandet består av duon Bessem Bedziri, som står för beats och ljudlandskap, och Olov Larsson, som står för texter och recitationer. De gästas också av bla. Remedeeh, Henrik Stålnacke, Naomi Runa och Emilie Tejeda på ett par av låtarna på det nya albumet ”Inre”.

De säger själva att kärnan i projektet från början har varit experimenterandet med relationen mellan berättande och ljud, och även om låten här nedan ”Ruttna Röda Äpplen” närmar sig en stark hip hop låt med hook och melodi, så hade mycket på plattan stått sig väl som en stark upplevelse på en poesiafton såväl som på en hip hop-scen.

Jag tycker de lyckas fantastiskt bra med att skapa en stark koppling mellan den lite ödsliga, mörka musiken och Olovs bildrika texter och en skön balans mellan det inre och det yttre. Det finns en stark koppling till naturen, vilket inte minst syns i låttitlarna, och till det jag upplever som norrländskt. Uppskattar också att Olov sjunger på sin norrländska dialekt vilket gör det hela naknare och närmre.

Du kan lyssna på hela albumet på Spotify. Följ bandet på Facebook.

Ruttna Röda Äpplen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •