Nya låtar med The Happy Hippo Family

7 juni, 2012 at 5:20 e m

The Happy Hippo Family

Det var två år sedan då jag jag presenterade ett par låtar med The Happy Hippo Family. Låtarna hamnade sedan under 2011 på debutalbumet ”Monacoville”, ett album som jag missade tyvärr. Men vad gör det när de nu under våren har börjat släppa nya singlar, det bästa jag har hört med dem hittills, och en ny karaktär på soundet. Först kom ”Mustache” för ett par månader sedan och nu för några dagar sedan ”Settle For Gold”.

Det lätt skruvade bandnamnet då? Hur kom det till? Timmy Bjärnebro berättar:

2008 så bildades The Happy Hippo Family som ett kollektiv då ett tiotal barndomsvänner hittade en gemensam lucka för att spendera sin ”sista” ungdomssommar innan seriösa jobb och studier skulle ta vid. Bland mycket annat så ville vi göra musik tillsammans trots att ingen egentligen spelat musik på flera år. När namnet skulle sättas så ville vi helt enkelt att namnet skulle spegla känslan att kollektivet skulle göra precis vad vi ville, vi kunde likafan heta precis vad som helst. Sagt och gjort, alla fick skriva ner ett gäng sjuka namn på lappar och lottningen började… Vinnande lotten blev The Happy Hippo Family.

Lyssna mer och följ dem på deras hemsida. De finns också på Facebook och på Spotify.

Mustache

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •