A. S. Swanski – ”Electro Noir”

12 april, 2012 at 3:34 e m

A. S. Swanski - Electro Noir

A. S. Swanskis electroambienta musik skrev jag om förra året. Nu har han kommit ut med albumet ”Electro Noir”, som du kan höra en låt av här nedan. Det är ett mycket passande namn på albumet, som känns som en mörk resa genom dystra, hårda städer med Orwellianska undertoner, men också med fläckar av skönhet insprängt här och var. Ett mycket bra och välgjort tematiskt album, och som känns mycket bildrikt och filmiskt i sitt berättande.

De vokala inslagen och stilen placerar oss i Europa och det är lätt att dra paralleller till Kraftwerk, även om albumets omslag är en hyllning till New York-baserade electronica-pionjärerna Suicide, enligt artisten själv. Den inledande låten, ”Moscow Hearts”, som du kan höra här nedan, är en referens till en kriminalroman som han har publicerat och du kan läsa mer om låten här.

A. S. Swanski är en pseudonym som skapades 1999 då han sökte ett namn som inte lät engelskt, som låt europeiskt utan att precisera varifrån exakt. Han hade spelat rock och pop under flera år och ville gå i en helt annan riktning, och hittade då på detta namn.

”Electro Noir” kan du höra på Bandcamp-sidan, på Spotify eller på Wimp. Du kan följa A. S. Swanski på hemsidan och på Facebook.

Moscow Hearts

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •