Tired Tape Machine – ”Between Raindrops”

15 mars, 2012 at 1:08 e m

Tired Tape Machine

Petter Lindhagen kallar sitt instrumentala enmandsband för Tired Tape Machine. Namnet är taget från ett album av Smog från 1990, då Petter tyckte att hans första skiva ”Somewhere Safe” lät lite som en trött gammal bandspelare.

Nyligen kom han ut med sitt album ”Between Raindrops”, ett riktigt bra instrumentalt album. Det hela har en filmisk känsla över sig, och jag får lätt bilder framför mig när jag lyssnar. Han dyker in och ut ur olika stilar och mixar dem med varandra, utan att det hela bli svårtillgängligt. Nej, detta är lätt att ta till sig och sjunka in i, med melodier och mjuka stämningar att luta sig tillbaka mot. Ett mycket varierat album, men med ändå med en högst personlig touch på det hela.

Du kan lyssna på plattan och följa Tired Tape Machine på Facebook. ”Between Raindrops” finns också på Wimp.

Between Raindrops
Plastic Smile 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •