The Virtues – ”Hope”

2 februari, 2012 at 6:07 e m

The Virtues

Runt nyåret släppte The Virtues singeln ”Hope”. En riktig snygg och stämningsfull ballad som du kan höra på här nedan och ladda hem fritt. Bandets sångare och låtskrivare Per Bergkvist skickade med en önskan om att uppmana att skänka en slant till barncancerfonden om man gillade låten. Ja, det får man göra i vilket fall som helst givetvis :)

”Hope” är den avslutande låten på bandets senaste album ”Beautiful Game”, det fjärde i ordningen, och som kom ut förra året. Jag har inte skrivit om det tidigare här och passade på att lyssna på det nu. Och det är ett riktigt bra rock/pop-album med mycket vibbar av Big Star och Tom Petty samt en dos tidig New Wave. Jag gillar verkligen det intima soundet på plattan, retro, luftigt och fullt av välljudande gitarrer som har gott om plats att sjunga ut. Lägg därtill Pers sköna rockröst, bra melodier och en del roliga utflykter som tex i den punkiga ”Liquid”.

Plattan kan du höra på Spotify och bandet hittar du på Facebook och på hemsidan.

Hope

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •