The Animation – ”Dance Into the Unknown”

10 februari, 2012 at 5:24 e m

The Animation från Göteborg kom för ett par veckor sedan ut med sitt debutalbum ”Dance Into the Unknown”. Här pratar vi om arenarock med massiva ljudmattor och ekande gitarrer. I soundet skulle man kunna jämföra med U2, som i titelspåret ”Dance Into the Unknown” eller Coldplay, men låtarna känns ändå mer influerade av amerikansk melodisk rock. De bästa spåren hittar jag när de skruvar upp tempot, som i tex ”Overboard” här nedan.

Namnet The Animation kom trummisen Johannes på, och de andra tyckte det lät snyggt och köpte det. Som ofta sker med bandnamn så har man istället låtit namnet få en innebörd i efterhand istället, då bandet kör animationer på livespelningarna.

The Animation kan du följa på Facebook och albumet finns att lyssna på på Spotify. Här är första singeln ”It’s Late”:

It’s Late

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •