Six Figure Transatlantic – ”The Owl”

3 februari, 2012 at 5:49 e m

Six Figure Transatlantic - "The Owl"

Det börjar närma sig fredagkvällen och jag tänkte avsluta veckan genom att hjälpa till att ge er en skön känsla inför helgen. Här tänkte jag ta hjälp av Six Figure Transatlantic’s nya album ”The Owl”, vilket faktiskt är deras debutalbum, trots att de startade redan 1999.

Jag skrev om bandet för ett par år sedan och redan då var albumet på gång till våren därefter, men den som väntar på något gott… Och riktig gott är det, iaf om du gillar americana och singer/songwriter och ett skönt retrosound. Har du stött på bandet tidigare så känner du säkert igen några av låtarna, vilka har förekommit på tidigare EP:s.

Namnet Six Figure Transatlantic kom sångaren och gitarristen Mattias Dahl på, efter att ha läst det på en lastbil under en febersjuk tunnelbanefärd. De letade efter ett namn som stack ut, och tyckte det lät skönt och bestämde sig för namnet. Det visade sig sedan att det inte alls fanns något lastbilsföretag som hette så, utan Mattias hade läst fel.

Vill du lyssna på albumt ”The Owl”, så finns det tillgängligt på Spotify och andra tjänster. Bandet finns på Facebook och sin hemsida.

Last Waltz
All Over Town

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •