Dinner For Dinosaurs – ”Jurassic Funk”

14 februari, 2012 at 12:45 e m

Dinner For Dinosaurs

Funk och funkinspirerade artister är någonting jag får in allt mer av, tycker jag mig märka. Att det dessutom är av så hög kvalitet är också fascinerande och roligt. Ett sånt band är Dinner For Dinosaurs från Malmö, som för lite sen kom ut med en EP om tre låtar, ”Jurassic Funk”. Jag hör Jamiroquai, lite disco och funk-pop från sjuttiotalet. Lägg därtill riktigt bra sång av Rasmus Viberg som har en ton i rösten som påminner lite om just Jason Kay i Jamiroquai.

Bandnamnet kom till när sångaren Rasmus satt och lekte med en ”band generator” på nätet och skrev in ”Dinner”. Det kom upp ”Dinner For…” i olika variationer och eftersom de hade skojat en del om dinosaurier sinsemellan så gjorde han associationen med detta, vilket de alla sen tyckte var ett kul och bra namn.

Du kan lyssna på fler låtar och följa bandet på Facebook. EP:n finns också tillgänglig på Spotify.

About This Girl

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •