Morris i motljus

24 januari, 2012 at 5:01 e m

Morris i motljus

Bakom artistnamnet Morris i motljus hittar vi Henrik Ivarsson. I höstas kom han ut med EP:n ”Morris i motljus”, sju instrumentala låtar som direkt för mig in i filmens värld. Det är omväxlande storslagna rockorkestrala stycken och stillsammare mer ambienta spår, som gjort för att passa in i ett episkt äventyr på den vita duken.

För några år sedan läste Henrik en tidningsartikel med rubriken ”Jag fruktade att de hade ätit Morris”, en berättelse om en dam som var rädd för att räven hade tagit hennes katt. Under sommaren 2010 kom han på idén att han skulle tonsätta historien, och därigenom också ta ett steg närmre en gammal dröm om att få skriva musik till film.

”Jag fruktade att de hade ätit Morris” var bara tänkt som projektnamn, men blev ganska snart känt som artistnamn, efter att han hade släppt låtarna på nätet. Han kände sig dock aldrig bekväm med namnet utan passade inför detta skivsläpp på att ändra artistnamnet till ”Morris i motljus”.

Du kan lyssna på och fritt ladda hem EP:n på hans Bandcamp-sida och du hittar honom också på Facebook. Här är det inledande spåret ”Drömmar är som vackrast innan de går i uppfyllelse”:

Drömmar är som vackrast innan de går i uppfyllelse

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •