Slottet – ”Servants”

7 december, 2011 at 1:24 e m

Slottet

Slottet släppte sin nya EP ”Servants” förra månaden. Förutom att låtarna finns tillgängliga digitalt på Spotify så släpptes EP:n också på kassett-band. Det är inte första gången jag sett detta denna höst så jag tror nog att man kan prata om en liten revival för kassett-bandet.

EP:n är riktigt trevlig att lyssna på. I de tre första spåren en ganska minimalistisk electronica till bra indie-pop-doftande melodier och nära sång av Marcus Wahlström, medan de i de två avslutande låtarna byter spår genom att i ”Please” släppa fram gitarrer och vanliga trummor och i den avslutande låten ”Vanity” bygga upp låten från en akustiskt gitarr.

Bandnamnet Slottet kom fram genom att bandet, en sommarkväll för ett och ett halvt år sedan, satt och försökte komma på bra namn genom att associera till saker de såg i rummet. Yin Fai Chan, bandets keyboardist, såg omslaget till Hayao Miyazakis film ”Det levande slottet” och kastade ut namnet Slottet. Detta landade direkt hos de andra i någon form av eureka-ögonblick, enligt Marcus Wahlström, och de var hemma.

Slottet följer du på deras Facebook-sida. Här är första låten på ”Servants”

Agnostic Nightmare

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •