Killer Clan of F.U.N. – ”The World of Voodoo”

21 december, 2011 at 2:34 e m

The World of Voodoo

Efter att jag skrev om Killer Clan of F.U.N.s debutalbum 2009, så kom vi i kontakt med varandra och började prata om ett samarbete, vilket sedan kom igång ganska snart därefter. Drygt två år senare kunde vi i början av hösten presentera bandets andra album ”The World of Voodoo” på min label Blindmen.

Nu så här i jultider så ville bandet att hela albumet skulle göras fritt tillgängligt, och var passar då bättre att börja än här på Meadowmusic där det hela på något sätt startade. Jag har lagt upp tre låtar här nedan och vill du lyssna och ladda ner alla låtar så finns det tillgängligt på Killer Clan of F.U.N.s Bandcamp-sida.

Jag tycker själv det är ett underbart album och en fascinerande resa att få vara med på. Det är ett hårt arbetande rockband som har lirat på alla möjliga och omöjliga ställen under de senaste åren. Det finns en obändig och positiv energi att vilja spela rock’n’roll live som jag ibland kan häpna inför. Det spelar liksom ingen roll om det är en stor spelning eller en spelning med några få besökare i ösregn; det är 100% energi och fokusering varje gång. Det är väl just det som är rock’n’roll, en form av livsglädje genom musiken och en vilja att dela med sig av den?

”The World of Voodoo” är ett album där bandet tänjer på sina rock-gränser än mer. Om debutalbumet huvudsakligen handlade om klassisk hårdrock, så har nu fler influenser tagit sig fram i ljuset. Framför allt tänker jag på ett starkt inslag av punk som du kan höra i flera låtar, vilket också går hand i hand med sångaren Maniacs uttryck och texter. Sammantaget blir det ett skönt rock’n’roll-äventyr som jag hoppas du kommer att uppskatta.

Ett avbräck drabbade bandet för någon vecka sedan då trummisen Big Boned Barabas lämnade och för tillfället så försöker bandet att hitta en ny trummis som kan följa med bandet på 2012 års turné.

Vill du följa Killer Clan of F.U.N. så kan du gå till deras hemsida eller Facebook-sida. Albumet finns också på Spotify.
Om du gillar omslagsillustrationen till albumet här ovan så kan jag rekommendera att ta en titt på Christian Wallin Illustrations sida. Christian är gitarrist i Killer Clan of F.U.N. och arbetar även som illustratör. Han har gjort omslag, loggor och illustrationer för ett antal rockband och festivaler som tex Hardcore Superstar, Sister, Close Quarters, Skogsröjet mfl.

Cocaine On the Brain
Stay-In-Bed Day
I’m Dead

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •