Conny Olivetti – ”Edgeland”

24 november, 2011 at 6:05 e m

Edgeland

Conny Olivetti är en produktiv musiker. I april kunde vi lyssna på albumet Strategems, som jag skrev om här på bloggen, och nu i November kom han ut med nästa tematiska album, ”Edgeland”.

Som innan så handlar det om instrumental electronica, ambient men ändå med melodiösa partier som får mig att slänga en tanke åt Jarré och Vangelis. Han tar oss med till ”Edgeland”, som för mig blir en resa in i framtiden och iväg till en stad som ligger på den yttersta kanten av civilisationen. Lite science fiction med andra ord, och som med all god SF, som också slänger en gliring åt den värld vi lever i nu.

Det blir en vandring genom denna framtida, något kalla och hårda stad, en stad fylld av detaljer, röster och händelser. Samtidigt en känsla av det oändliga.

Conny Olivetti är ett alter ego för Leif Franzén, så jag var givetvis tvungen att fråga även honom om hur namnet kom till:

Conny Olivetti föddes 1980 då jag i fRa-film började göra musik till de egna filmproduktionerna. För att inte eftertexterna skulle bli så enahanda så hittade vi på Conny Olivetti som ansvarig för musikproduktion. Conny är mitt andra namn, och våra manus skrevs på en skrivmaskin av märket, Olivetti.

Enda incidenten med namnet hände runt 1989 då jag under en redigeringspaus vid lokala Medieverkstan i Västerås, gick för att köpa mat vid den närliggande pizzan. Veckorna innan hade det varit något sorts vimmelreportage från någon av krogarna och jag hade uppgivit namnet Conny Olivetti. Pizzabagaren kände igen mig från reportaget och började ställa en del besvärande frågor om min släkt osv.

Han har hängt med sen dess och lär väl fortsätta

Conny har för vana att lägga ut alla sina album för fri nedladdning och lyssning sin Bandcamp-sida, så även med ”Edgeland”. Du hittar honom annars på hemsidan eller på Facebook. Han verkar redan vara i färd med att skapa nästa album, som går under arbetsnamnet ”Connections”.

Insights From the Past

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •