Vånna Inget – ”Allvar”

26 oktober, 2011 at 11:57 f m

Vånna Inget

Malmöbandet Vånna Inget släppte nyligen debutalbumet ”Allvar”. Det är punk på svenska fyllt med snygga melodier och bra låtbyggen. Det är ångest, melankoli och texter som utan omskrivning slår rakt i solarplexus.

Produktionen är enkel och opolerad, vilket inte är ovanligt i punksammanhang, men här tycker jag de har lyckats ovanligt bra. Det finns luft och utrymme att dra på hur mycket som helst, samtidigt som det känns precis så punkigt och äkta som det ska vara.

Jag tycker också att det är en skönt varierad platta där de rör sig från stillsammare pop-alster till rena energiutbrott. En lysande debutplatta med en sångerska i Karolina Engdahl som håller fullt ut.

Lyssna mer på Spotify, Wimp eller Soundcloud. Du hittar Vånna Inget på Facebook eller på deras hemsida. Här är ett par låtar.

Tickande bomb
Allvar

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •